Niet gevonden wat je zoekt? Ontdek ons volledig aanbod op de webshop!

×

Stappenplan voor de meest geschikte werkjas: een complete gids voor professionals

14/10/2024

Het kiezen van de juiste werkjas niet zomaar een kwestie van smaak, maar een essentiële stap om je veiligheid en comfort op de werkplek te garanderen. Of je nu in de bouw werkt, een elektricien bent, of in andere professionele sectoren actief bent, een goede werkjas maakt het verschil.

Met ons uitgebreid stappenplan is het een fluitje van een cent om perfecte werkjas te kiezen. Van functionele eigenschappen tot stijl en duurzaamheid, wij hebben wat je zoekt!

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een geschikte werkjas?

Werkjassen moeten aan veel meer voldoen dan alleen stijlvol zijn. Ze moeten functioneel zijn en voldoen aan de eisen van jouw werkdag. Hier volgen enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het selecteren van de ideale werkjas:

1. Bepaal de omstandigheden

Elke werkplek heeft unieke eisen en omstandigheden die invloed hebben op welke jas het beste bij jou past. Werk je vooral buiten in de kou of regen? Kies dan voor een jas met isolatie en waterdichtheid, zoals de Kensington Insulated Jacket. Deze jas biedt isolatie en bescherming tegen kou zonder in te boeten op comfort. Voor situaties waarin hoge zichtbaarheid essentieel is, zoals in de wegenbouw, zijn jassen met reflecterende details, zoals de Alna 2.0 Winter Jacket HV, een slimme keuze.

2. Kies voor functionaliteit

Functionele werkjassen bieden meer dan alleen bescherming. Ze moeten ook bewegingsvrijheid en praktische oplossingen bieden. De Oxford Winter Softshell Jacket is een uitstekend voorbeeld van een jas die bewegingsvrijheid maximaliseert met voorgevormde mouwen. Zoek je bescherming tegen extreme weersomstandigheden, dan biedt de Synq Winterjas Winger maximale bescherming en is hij wind- en waterdicht.

3. Comfort en ademend vermogen

Comfort is cruciaal bij het kiezen van een werkjas. Jassen zoals de Synq Softshell Stunter en de SYNQ Winterparka Pointout bieden ademend vermogen en een ultiem draagcomfort, ideaal voor actieve werkomgevingen. Ze zorgen ervoor dat je zelfs tijdens zware fysieke inspanningen comfortabel blijft tijdens al je buitenactiveiten. Denk aan details zoals ademende membranen en voeringen die vocht afvoeren om je de hele dag droog te houden.

4. Duurzaamheid en certificering

Zorg ervoor dat je werkjas voldoet aan de relevante veiligheidsnormen. Onze geselecteerde Helly Hansen jassen, zoals de W Luna Winter Jacket, zijn gecertificeerd volgens EN 343 voor waterdichtheid en EN ISO 20471 voor hoge zichtbaarheid. Deze certificeringen garanderen dat de jas bescherming biedt in uitdagende werkomstandigheden en langdurig meegaat. De Synq Bomberjack Beamer is dan weer het toonbeeld van duurzaamheid: hij biedt de perfecte combinatie van hoge zichtbaarheid, kwaliteit en bescherming tegen kou en regen, met een moderne pilootlook.

5. Extra bescherming en kenmerken

Extra functies maken een jas nog beter afgestemd op jouw specifieke behoeften. Denk aan eigenschappen zoals een verlengde achterkant voor extra dekking, sneeuwvangers of afneembare capuchons voor meer flexibiliteit. Deze extra’s zorgen ervoor dat je optimaal beschermd bent, ongeacht de weersomstandigheden.

Merken in de kijker

Bij Branson werken we samen met de beste merken op het gebied van werkjassen, zodat jij altijd verzekerd bent van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Synq workwear

Ontdek Synq Workwear, waar stijl, functionaliteit en duurzaamheid samenkomen in professionele werkoutfits. We bieden twee lijnen: Synq & Score, gericht op modieuze professionals met innovatieve ontwerpen en optimaal comfort, en Synq & Safe, met extra nadruk op veiligheid en bescherming zonder in te boeten op stijl.

Helly Hansen

Helly Hansen staat bekend om zijn innovatieve en duurzame werkkleding. Voor welke jas je ook kiest, je bent steeds verzekerd van de beste bescherming en een comfortabele pasvorm.

Het belang van goede werkjas

Een goede werkjas is een investering in jouw veiligheid en productiviteit. Door de juiste werkjas te kiezen, bescherm je jezelf tegen de gevaren van slecht weer en verminder je fysieke belasting. Dit leidt tot een comfortabelere en veiligere werkdag, waar je ook bent.

Contacteer ons

Ben je klaar om je perfecte werkjas te vinden of heb je nog vragen? Bij Branson staan we klaar om je te helpen met deskundig advies en een breed assortiment aan werkjassen. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies. Samen zorgen we ervoor dat je de juiste keuze maakt voor jouw specifieke werkbehoeften!