Niet gevonden wat je zoekt? Ontdek ons volledig aanbod op de webshop!

×

Hoge zichtbaarheidskledij EN ISO 20471 norm

04/10/2024

Veiligheid staat steeds voorop! Daarom is signalisatiekledij cruciaal om de veiligheid te garanderen. Werkt u op een bouwplaats, langs de weg of in de logistieke sector? Dan kan een goede zichtbaarheid uw leven redden. Laat ons u uitleggen waarom hoge zichtbaarheidskledij essentieel is en welke soort veiligheidskledij u best waar kan gebruiken.

Waar moet je hoge zichtbaarheidskledij dragen?

Hoge zichtbaarheidskledij is een cruciale vereiste in verschillende sectoren. Het biedt een essentiële eerste verdedigingslinie tegen ongevallen. Het kiezen van de juiste veiligheidskleding op basis van de vereisten van uw werkomgeving is van groot belang. In sectoren waar verkeer een constante factor is, zoals transport, zijn signalerings- en veiligheidskleding onmisbaar. Signalisatiekledij garandeert voldoende zichtbaarheid en helpt het om risico’s op ongevallen te verminderen.

EN ISO 20471 norm: de verschillende klassen voor hoge zichtbaarheidskledij

De EN ISO 20471 norm is de Europese norm voor High Visibility kleding. Deze norm verdeelt kleding in drie klassen op basis van het niveau van zichtbaarheid dat ze bieden. Klasse 1 biedt het minste bescherming, klasse 3 de meeste bescherming of grootste zichtbaarheid.

EN ISO KLASSESToepassing
EN ISO 20471 - KLASSE 1Klasse 1 veiligheidskleding, met zijn minimale beschermingsniveau, is perfect voor minder risicovolle omgevingen zoals werkplaatsen met langzaam verkeer en hoge zichtbaarheid. Ondanks dat het minder reflecterend materiaal bevat, biedt het kledingstuk toch basisbescherming en zichtbaarheid. Het is ideaal voor gebruik op bedrijfsterreinen met gecontroleerd, traag verkeer.
EN ISO 20471 - KLASSE 2Klasse 2 kledij, met een hoger niveau van zichtbaarheid, is ideaal voor risicovolle werkplekken zoals werken op de openbare weg of in de schemering. Het bevat een groter aandeel aan reflecterend materiaal waardoor werknemers in uitdagende omstandigheden zichtbaar blijven. Vooral werknemers in transport en wegenbouw, die vaak in halfdonkere omstandigheden werken, genieten van de verhoogde veiligheid door de grotere zichtbaarheid op afstand.
EN ISO 20471 - KLASSE 3 Klasse 3 kleding, met maximale zichtbaarheid, is ontworpen voor de meest gevaarlijke omstandigheden zoals nachtwerk of werkzaamheden langs drukke wegen. Met reflecterende materialen die bijna het hele lichaam bedekken, garandeert deze kleding optimale zichtbaarheid, essentieel voor nachtwerkers of degenen die werken in drukke verkeersomgevingen. Dankzij het hoge reflecterende oppervlak vanuit alle hoeken, draagt deze kleding bij aan verhoogde veiligheid en het minimaliseren van ongevallen.

Het belang van goede signalisatiekledij

Goede signalisatiekledij is een essentieel veiligheidsinstrument dat helpt om het risico op ongevallen te verminderen. Door de juiste kleding te dragen, kunt u niet alleen uw eigen veiligheid verbeteren, maar ook die van anderen om u heen.

Deze reflecterende veiligheidskledij speelt een cruciale rol in lawaaierige of slecht verlichte omgevingen. Het stelt collega’s en bestuurders in staat om de aanwezigheid van een persoon snel te identificeren, wat bijdraagt aan een meer gestructureerde en veilige werkplek.

Contacteer ons

Hoge zichtbaarheidskledij en de EN ISO 20471 norm zijn van onschatbare waarde voor elk bedrijf. Door te investeren in de juiste kledij kunt u de veiligheid op de werkplek verhogen en tegelijkertijd voldoen aan de wettelijke vereisten. Neem geen risico’s en bescherm uzelf en uw team met kwalitatieve hoge zichtbaarheidskledij van merken zoals Helly Hansen Workwear of Synq Workwear.

Klaar voor de investering in veiligheidskledij? Ontdek ons uitgebreide assortiment hoge zichtbaarheidskledij en laat ons u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke behoeften.

Neem contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning. Uw veiligheid is onze prioriteit!